Tuesday, February 21, 2017

Karnival Pendidikan Tinggi Negara bagi Zon Selatan ( UTHM )




Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (#UTHM) akan menjadi tuan rumah Karnival Pendidikan Tinggi Negara bagi Zon Selatan. Karnival ini akan berlangsung seperti butiran berikut:

🌅25 dan 26 Februari 2017
🗾 Padang Kawad, UTHM.
9 pagi - 5 ptg

Pelbagai aktiviti menarik telah diaturkan antaranya;

📚 Seminar Kemasukan Pelajar
💒 Pameran Pendidikan melibatkan lebih 150 Universiti Awam, Universiti Swasta dan pelbagai Agensi Awam dan Swasta
👯‍♂ Persembahan Kebudayaan oleh Pelajar UTHM
🃏 Pertandingan Kuiz
💼 Pameran Badan Beruniform
🚚 Food Truck dan Keusahawanan Pelajar

AKTIVITI KHAS DI KPTN ZON SELATAN :

1. CAREER TALK Bersama Mejar Dr. Faiz Khalid (Program Angkasawan Negara.

2. PENAMPILAN ISTIMEWA : Najwa Latif

3. PAMERAN JET dan Simulasi Penerbangan

4. PAMERAN Pasukan Rowing UTHM

Sehubungan itu, orang ramai terutamanya pelajar lepasan SPM dan STPM serta individu yang berhasrat melanjutkan pengajian ke peringkat yang lebih tinggi adalah dipelawa untuk menghadiri Karnival ini.



                                                  

Jom Terjah Story Ni Pula :


Saturday, February 18, 2017

6 BUAH YANG ANDA PERLU MAKAN SEBAGAI SEORANG ATLET

Buah-buahan tidak dinafikan mempunyai khasiat yang baik untuk tubuh badan kita. Setiap buah-buahan itu mempunyai kebaikan tersendiri. Harini aku nak share buah-buahan yang perlu dimakan oleh seorang atlet. Antara buah-buahan itu adalah :


Lepas ni bolehlah start makan buah-buah ni. Siapa tahu ada peningkatan kan. :)

ZULASRI : Jangan biarkan perut kosong ketika training.

 
JOM TERJAH STORY NI JUGA :

Friday, February 17, 2017

Segmen Review Blog By Syahirah Valiant


Hey Guys ! Jom support member kita buat segmen. Link boleh click pada gambar. Syarat-syarat segmen ni mudah je. Hanya perlu :


SYARAT SIMPLE


1. Follow blog Syahirah Valiant *wajib*


2. Follow Facebook & Instagram *wajib*


3. Klik SINI *tunggu sampai habis loading*


4. Buat entri yang bertajuk "Segmen Review Blog By Syahirah Valiant"


5. Dah siap? Tempek link korang dekat komen tau ^^


Date : 12 Februari 2017 - 12 March 2017

Semester baru sebagai final year student



Semester baru dah seminggu berjalan. Back to school guys ! Seperti biasa, minggu pertama ni minggu insert/delete subjek. Mood nak study tu belum ada lagi, rasa nak sambung je cuti ni. Tapi bila fikir balik, nak cuti lama-lama pun buat apa? Apa je nak buat kat rumah selain membesarkan badan? hahaha

Oh well, my 1st week kat kampus tak best sangat. Hari pertama kuliah dah ponteng sebab lambat bangun. *Ni dota punya pasal la ni. Means hari ketiga baru masuk kelas sebab hari kedua tu memang takde kelas. Nak ke kelas tu bukan senang, nak kena berebut bas pulak then berhimpit macam sardin kat dalam. Dah bermacam bau ada dalam bas tu. Hahaha 

Sampai je kelas, bukan main lagi lecturer ni dah habiskan bab 1 dan bab 2 diminggu pertama. Siap kasih task lagi. Kalau sikit takpe la juga, ni dia boleh kasih 16 muka surat yang setiap muka surat tu ada 20 simbol elektrik nak kena lukis dan buat kat Autocad. Tak tau ke hati ni masih lagi melayang kat rumah. Hahaha Dah la kerja banyak nak mampos, kelas pun habis tepat masa 8 pagi - 5.00 petang. Memang tak kasih peluang langsung diminggu pertama.

Then time nak balik tu, kena tunggu bas pulak. Time tunggu bas tu bukan main ramai lagi adik-adik pompuan. Abam sorang je lelaki, baru nak control-control sikit, dipendekkan cerita, aku ditinggalkan oleh 4 buah bas. Memandangkan aku sorang je yang nak ke Taman U dan adik-adik tu nak ketempat lain. Means adik-adik tu dok pandang aku je la ditinggalkan bas walaupun aku tahan bas tu bukan main lagi. Boleh je bas tu jalan tak berenti kat tempat aku. Adik-adik dah pandang lain macam tengok abam ditinggalkan 4 bas. Dah la bas kena tunggu setiap 30 minit. Mereput tunggu bas 2 jam. Rasa nak sorok je muka ni kat poket. Hahahaha.

Hati dah membara, rasa nak hempuk je pakcik yang tinggalkan aku ni. Bazir masa woi ! Nasib tahap kesabaran ni tinggi, bolehlah naik bas ke 5 dengan hati yang tenang. hehehe That's my story for my 1st week. Kawan-kawan plak camne? ceh cerita skit. hahaha

ZULASRI : Tahun akhir beb, doakan abam ! :)


JOM TERJAH STORY INI JUGA :

TEAM BOWLING UTHM KE KEJOHANAN MASUM

Bulan lepas Universiti Tun Hussein Onn Malaysia telah menghantar sepasukan atlet untuk mewakili universiti ke Kejohanan MASUM 2017. Kejoha...