Skip to main content

HOT AIR BALLOON FIESTA 2016

Hot Air Ballon Fiesta merupakan program yang sering diadakan di Malaysia. Keunikan dan kemeriahan pesta ini menarik minat pelancong dan golongan muda untuk datang mencuba sendiri menaiki belon ini. Aku pun tidak terkecuali, minggu lepas aku datang ke Putrajaya semata-mata untuk mencuba dan mengambil pengalaman menaiki benda ni. Banyak pakej yang ditawarkan oleh mereka mengikut jenis belon dan masa menaiki belon tersebut. Aku ambil yang paling murah je iaitu RM30 dimana ia merangkumi pas masuk menaiki belon dan breakfast. Memandangkan aku datang petang, breakfast tidak disediakan. Pas masuk biasanya valid selama sebulan. Jadi bolehlah guna bila-bila masa selagi pesta ni masih di Malaysia. Masa yang diberi untuk berada diatas hanya 10 minit dimana kita boleh menikmati pemandangan dan info serba sedikit mengenai penghasilan hot air balloon ni.

 Pintu utama bagi Skyrides untuk ballon RM30

















2 ORANG GADIS YANG BANYAK MEMBANTU DALAM MENJAYAKAN PERJALANAN AKU DAN AMMAR ! THANKS WANY DAN BOSS ! HEHE

Berkenalan pula dengan geng Boss dan Wany. Tak silap Geng MMS. Haha Syafiq dan awek sorang tu dah lupa namanya. haha
Nak menunggu naik belon tu bukan main lama lagi. Selpie sikit.

 



  
Akhirnya selesai perjalanan untuk menaiki belon.     

Abaikan apa yang aku makan sepanjang berada disana. Hahaha


ZULASRI : Thanks to Wany & Boss sebab sudi bawa kami jalan-jalan sampai pukul 2 pagi.. hehee



Comments

Popular posts from this blog

Tubuh Mongelku Di Kucup.. Di Isap.. Di Ramas Sepuas-puasnya

Kisah hidupku bermula di sebuah pub terkenal di ibu kota. Aku ditempatkan disuatu tempat yg sempit bersama 19 yg lain Tauke Leong yaaaa..aku masih ingat nama itu..dialah yg memiliki kami..Suatu malam datang seoranglelaki bernama Joe. Aku tak pasti apa yg dibincangkan oleh Joe dgn Taukey Leong..apa yg aku ingat..setelah itu Joe menghampiri dan membawa aku pergi..aku resah meninggalkan kawan yang lain.

Mereka hanya mampu melemparkan pandangan sayu penuh simpati? simpati padaku dan jugak pada diri mereka sendiri..kerna mereka sedar? mereka juga bakal menerima nasib yang sama? Joe membawa aku berjalan ? jalan menyusuri kaki lima ibu kota dengan riang..sungguh indah pemandangan bandaraya ini alangkah bahagianya jika aku dapat menikmati malam-malam begini tanpa kongkongan..tanpa perlu menjadi hamba kepada sesiapa..

Tiba Joe berhenti..melabuhkan punggung sambil tersenyum, menyeringai seolah-oleh ada sesuatu yg sedang mengeletek nafsunya perlahan-lahan Joe menyentuh tubuhku..dilurut-lurutnya …

Kenali Hafiz Mahamad

Wow ! Tak sangka mamat ni makin popular dikalangan gadis-gadis. Well, ramai pompuan nak boyfriend dia macam Hafiz Mahamad kan. Siapa je tak mau dilayan macam princess. Okay, buat yang masih tak kenal siapa Hafiz Mahamad ni, boleh lah Stalk Instagram, Twitter dan FB dia. Buat lelaki-lelaki diluar sana, boleh la ambil inspirasi dari dia. Hehehe



Instagram           :@Hafizmahamad
Twitter               : @Hafizmahamad
Facebook           :  Hafiz Mahamad

ZULASRI : Power shall ! 

JOM TERJAH STORY NI JUGA :
Bagaimana badan kita beroperasiJenis denda yang guru lakukan di sekolahProjek bahasa asing Kem Bina Insan guru Vokasional Mid Night Movie - The Hunger Games MockingJay

Cara mengambil SPM semula

Untuk mendapat kerja di institusi kerajaan dengan kelayakan SPM sekarang ni amat sukar. Banyak persaingan berlaku diantara pelajar lain. Semakin ramai pelajar Malaysia semakin pandai dengan mendapat keputusan yang cemerlang. Baru-baru ini, aku mendapat email daripada seorang sahabat blog yang mempertanyakan bagaimana untuk mengambil SPM semula. Okay, sebelum kita ingin mengambil peperiksaan ulangan, kita hendaklah berpegang dengan syarat yang diberikan oleh Kementerian.


Syarat Pendaftaran Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)


Pelajar Tingkatan Lima Sekolah Menengah Kerajaan / Sekolah Menengah Bantuan Kerajaan / Sekolah Swasta yang diiktiraf oleh Kementerian Pelajaran Malaysia.
atau

Mereka yang pernah menduduki PMR sekurang-kurangnya 1 (satu) tahun sebelum mendaftar untuk menduduki peperiksaan SPM.
atau
Mereka yang pernah menduduki peperiksaan SPM / SPM(V) / SPVM / MCE / SC / FMC.
atau
Mereka yang telah mencapai umur 19 17 tahun pada 1 Januari dalam tahun peperiksaan SPM semasa.

Merek…